Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzębina do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
jabłka 1 kg
cukier 1 szklanka
chili Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzębina do mięsa

Owoce jarzębiny, przebrać, opłukać i włożyć przynajmniej na 12 godzin do zamrażalnika. Przemrożone owoce jarzębiny włożyć do rondla. Jabłka obrać i pokroić na cząstki, dodać do jarzębiny. Dolać około 1/4 szklanki wody i gotować około pół godziny aż jabłka i jarzębina rozgotuje się. Po ugotowaniu przetrzeć przez sito, przełożyć ponownie do rondla. Dodać cukier oraz przyprawy i gotować jeszcze około 10 minut.
Gotujący przecier włożyć do wyprażonych słoików

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 13.02.2014 20:07
fajny dodatek
Rafał10 16.10.2013 12:06
takie przepisy to ja lubię coś nowego i do wypróbowania na pewno :)
matesko 19.09.2013 11:09
ciekawy przepis
Halina7 17.09.2013 15:06
Fajny przepis, coś nowego
Skoter 16.09.2013 15:24
ciekawy przepis
okrysia 14.09.2013 09:59
SMACZNE TO!
Konczi 14.09.2013 08:40
nigdy nie próbowałam,fajny pomysł
Mniam 14.09.2013 00:34
Bardzo fajna rzecz.
SylwiaMagdaSabin 13.09.2013 22:15
do wykorzystania
Sroczka 13.09.2013 21:21
Oryginalny przepis. Jestem ciekawa smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak