Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie kotlety na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 75 dag
jajko 4 szt
masło 10 dag
mleko 0,5 szklanki
papryka czerwona 1 strąk
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie kotlety na zielono

Jarmuż myjemy, osączamy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie dokładnie osączamy z wody i mielimy w maszynce wraz z umytą i oczyszczoną z nasion papryką. Czerstwą bułkę namaczamy w mleko a następnie odciskamy. Jajka rozbijamy oddzielając żółtka od białek. Żółtka ucieramy z masłem i mieszamy z jarmużem, doprawiamy do smaku. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do masy jarmużowej, delikatnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 06.01.2013 18:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak