Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie koperkowym

5.0
(63)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 1 kg
jajko 4 szt

Sos

koperek 1 pęczke
woda 1/2 L
przyprawa uniwersalna
pieprz
masło 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 80-100 ml
mąka pszenna 1-2 Łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie koperkowym

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na pół.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić,
Zagotować wode, dodać masło, jarzynkę, koperek i przyprawy, mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, Dodac do wywaru, chwile pogotować na wolnym ogniu..
Na talerz nakładamy ziemniaki, jajka i polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak