Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane awokado i łososiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
łosoś wędzony plastry 150 g
awokado 1 sztuka
dymki ze szczypiorkiem 2 sztuki
majonez light 1 łyzka
sok z limonki 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koper świeży do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane awokado i łososiem

1.
Jajka gotuje w osolonej wodzie na twardo, obieram kroję na połówki, żółtka wydrążam do miseczki, z awokado wyjmuję pestkę , miąższ przekładam do żółtek, skrapiam sokiem z limonki aby nie sciemniało, dodaję posiekaną dymkę, majonez, doprawiam do smaku solą i białym pieprzem, całość ucieram widelcem na gładką pastę.
2.
Nadziewam jajeczka, na wierzchu układam paseczki pokrojonego wędzonego łososia, dekoruję koperkiem i cząstkami limonki. Podaję na świąteczny stół.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.05.2016 07:35
pysznie nadziane jajeczka
Barbara13 03.05.2016 21:12
smaczna propozycja
IKrakowianka 03.05.2016 19:44
apetyczna przekąska
mirosława4 03.05.2016 15:46
bardo dobre nie tylko na śniadanie
gosia1988 03.05.2016 15:21
Apetyczne jajka
Alex_M 03.05.2016 15:19
fajne jajca :)
ilka01 03.05.2016 14:58
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak