Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z piklinga

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
pikling 1/2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
majonez tradycyjny 1 łyżka
ostra papryczka chilli 1/2 szt
sól do smaku
Szczypiorek cienki 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z piklinga

Kroki postępowania

1
Ugotować jaja na twardo. U mnie min. zielone jaja od araukanów :)
Obrać ze skorupek i ostudzić. Przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do rozdrabniacza. Piklinga oczyścić- zdjąć skórę i wyjąć ości.
Krok 1 - Jajka faszerowane pastą z piklinga foto
2
Dodać do żółtek razem z łyżką przecieru oraz łyżką majonezu i posiekaną połówką ostrej papryczki. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Za pomocą strzykawki do dekorowania ciast napełniać wydrążone białka jaj.
Krok 2 - Jajka faszerowane pastą z piklinga foto
3
Dekorować posiekanym szczypiorkiem i kleksem z przecieru pomidorowego.
Bardzo smaczna przystawka.
Krok 3 - Jajka faszerowane pastą z piklinga foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 16.02.2014 21:32
pyszne i zdrowe
caralajna 06.02.2014 18:40
bardzo apetyczne zdjęcie
Alex_M 11.12.2013 12:30
bardzo apetyczne jajeczka ;)
Ania321 11.12.2013 12:02
pyszności, z piklingiem muszą być pyszne :)
2milutka 11.12.2013 11:39
jajeczka to ja zawsze:D smaczne!
Kuchenka 11.12.2013 11:28
bardzo fajne
Adamorek 11.12.2013 10:34
nadziewane jajka są zawsze super przystawką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak