Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane nadzieniem serowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Faszerowane jajka to częsta przekąska w naszym domu, którą przygotowujemy na różne imprezy. Nadziewamy je różnym farszem np. grzybowym, rybnym czy serowym. Dzisiaj na przyjęcie Andrzejkowe jajka przygotowałam z nadzieniem serowym.

Składniki:

jajko 10 sztuk
twarożek 200 gramów
śmietana gęsta 2 łyżki
Sól morska jodowana Prymat w młynku 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ząbki czosnku 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
majonez 5 łyżek
szczypiorek posiekany 0.5 pęczek

Porada

Gdyby żółtka były mocno jasne to możemy dodać szczyptę kurkumy dla koloru.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane nadzieniem serowym

Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć je do miski.
Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę.

Do masy dodać zmiażdżone, roztarte z solą ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.

Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników, przełożyć do szprycy i wycisnąć masę do wydrążonych białek.

Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem. Podawać jako przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:21
Dobre.
gusia1000 20.07.2019 20:21
Dobre.
Bożena Matuszczyk 04.12.2018 10:44
Dziękuję;)
bietka 03.12.2018 13:52
Smaczne jajeczka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak