Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczno-serowa słatka z szynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
sałata masłowa 1/2 główki
jajko 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek sałatkowy 1 szt
ser żółty 4 grube plastry
szynka gotowana 3 grube plastry
majonez tradycyjny 3 łyżki
sos worcestershire 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczno-serowa słatka z szynką

Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić, następnie pokroić w kostkę. Warzywa umyć i osuszyć papierowym recznikiem. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki, ogórka w kostkę. Sałatę porwać na kawałki, dodac pozostałe warzywa oraz jajka. Ser i szynkę pokroic w cienkie słupki, dodać do sałatki. Ketchup wymieszac z majonezem i sosem worcestershire. POlać sałatkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.06.2015 13:52
Super sałatka :))
gosia1988 16.06.2015 22:39
smaczna sałatka
Sroczka 16.06.2015 22:02
Pysznie wygląda, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak