Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rydzami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 10 szt
cebula szt
jajko 5 szt
sól i pieprz
olej 3 łyżki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rydzami

Rydze oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski. Cebulę kroimy w kostkę i razem z rydzami smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. Gdy rydze już będą miękkie wbijamy jajka, doprawiamy solą pieprzem. Mieszamy aby białko się ścieło i posypujemy szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.11.2015 09:38
świetna jajecznica
Agnieszka-87-25 08.11.2015 09:29
bardzo smaczna!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak