Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica w chrupiącej bułce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
bułka pszenna 3 szt
ser żółty 3-4 dkg
szczypior 1/2 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica w chrupiącej bułce

Jajka roztrzepać w miseczce dodając sól i pieprz. Umyty szczypior drobno pokroić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser i szczypior dodać do jajek i wymieszać . Bułki przekroić na połówki i wydrążyć a następnie wlać porcje jajek i ułożyć je na blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 150- 160 stopni i piec bułki przez ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika ułożyć na talerzach i jeszcze posypać wiórkami startego żółtego sera i szczypiorem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.02.2015 10:53
super wyglada
gusia1000 05.01.2015 21:26
Prosto i smacznie.
Mniam 04.01.2015 11:30
Bułeczki piekłam i rzeczywiście fajnie chrupią, ale nie próbowałam z jajecznicą. Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak