Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne carpaccio z krewetkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jajka ugotowane na twardo 8 sztuk
mieszanka świeżych sałat 1/2 paczki
krewetki koktajlowe 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Sos

koperek 1/2 pęczka
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 sztuki
oliwa 3 łyżki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne carpaccio z krewetkami

Sposób przygotowania
1.
Jajka ugotować w osolonym wrzątku na twardo.Wystudzić w zimnej wodzie,obrać ze skorupek, a następnie pokroić w cienkie plastry.
2.
Ułożyć na półmisku tak aby plastry zachodziły lekko na siebie posypać mieszanką sałat i osączonymi z zalewy krewetkami.
3.
Sos wymieszać z posiekanym drobniutko świeżym koperkiem wlać oliwę i łyżkę wody dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, polać carpaccio, schłodzić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 16.02.2015 14:43
Ciekawy przepis :)
Katarzyna59 16.02.2015 11:54
przepyszne!!!
Kolorowa 15.02.2015 20:05
Bardzo ciekawie to wygląda ;)
Ania67 15.02.2015 19:18
Z chęcią bym spróbowała
2milutka 15.02.2015 19:12
Dziękuję!!!!
IKrakowianka 15.02.2015 18:58
bardzo apetycznie wygląda
erym 15.02.2015 18:49
ale ladny talerz podajesz, cudo brawo!
Pyszota 15.02.2015 18:49
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak