Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie tatarskim

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Dziś proponuję przepis na jajka w sosie tatarskim :)

Składniki:

Potrzebujesz

jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
jogurt grecki 200 gramów
pieczarki marynowane 0.5 szklanki
ogórki konserwowe 0.5 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat 0.5 szczypty
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie tatarskim

Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.Obierz 2 i drobniutko pokrój. Pozostałe przekrój na połówki (ja jedno pokroiłam na ćwiartki).

Pieczarki, ogórki konserwowe drobniutko pokrój.
Jajka, pieczarki,ogórki konserwowe wymieszaj z jogurtem greckim.

Dopraw solą, pieprzem. Dodaj odrobinę kwasku cytrynowego. Przełóż do plastikowego pojemnika na wierzch sosu połóż ugotowane jajka. Przykryj pokrywką wstaw do lodówki.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak