Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z pomarańczą i żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
masło 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1 łyżeczka
siemię lniane 1 łyżeczka
pomarańcza 1 szt
żurawina suszona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z pomarańczą i żurawiną

Kaszę płuczemy i zalewamy 2 szklankami gotowanej wody,dodajemy masło i siemię. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości kaszy (ok. 20 minut).

Do ugotowanej kaszy dodajemy miód, pokrojoną pomarańczę i żurawinę. Mieszamy dokładnie by miód połączył się z kaszą i pomarańcza lekko nasączy kaszę wydzielonym sokiem.

Kaszę dzielimy na dwie porcje i zjadamy na zdrowie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 10.02.2014 15:46
jeszcze raz przepraszam, bo byłam niesprawiedliwa we wcześniejszej ocenie, jest mi teraz strasznie głupio z tego powodu..
elka72 06.02.2014 16:59
Już jest ok :)
elka72 06.02.2014 14:05
Ok,wybaczam :)ale mam problem,bo mimo,że edytowałam przepis i poprawiłam,to nie widać wszystkich składników.
Mysiunia 06.02.2014 14:00
Widzę, że pojawiło się zdjecie - w takim razie przepraszam za poprzedni komentarz
elka72 06.02.2014 13:59
Poprawiłam,bo przez przypadek dodał mi się nie skończony przepis.
Mysiunia 06.02.2014 13:58
czemu w składnikach tylko 2 podałaś? Nie dość że przepis bez zdjęcia i taki prosty to nawet nie chce się składników wpisać.. byle szybciej, byle więcej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak