Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszko pieczone z miodem i orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 szt
miód prawdziwy 2 łyżeczka
płatki migdałowe 2 łyżeczka
sok z cytryny 1-2 łyżka
orzechy włoskie 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszko pieczone z miodem i orzechami

Piekarnik rozgrzać do 200 st.
Jabłko po umyciu przekroić na pół, specjalną łyżeczką wydrążyć gniazdo nasienne i odrobinę miąższu
Skropić sokiem z cytryny. Do każdego otworu włożyć po łyżeczce miodu i po 2 orzechy włoskie
Ustawić w naczyniu żaroodpornym wysłanym pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika Na 10- 12 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać prażonymi płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.03.2014 20:01
pyszny i zdrowy deser
Niki22 28.02.2014 21:45
jakie pyszności :)
irenka 28.02.2014 20:45
pyszny deserek na podwieczorek
eMMe 28.02.2014 20:37
Pychotka:)
Sylwia26 28.02.2014 20:33
ślinka leci
gosia561 28.02.2014 19:39
deser idealny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak