Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo-cynamonowe muffiny z czekoladą
W misce dobrze wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać cynamon i wymieszać.
Margarynę rozpuścić w rondelku. Dolać mleko, intensywnie wymieszać. Dodać dwa jajka i znów wymieszać.
Do suchych składników dodać płynne (margaryna, jajka, mleko). Wymieszać do połączenia składników, a następnie dodać starte jabłka. Wszystko wymieszać.
Do foremek nałożyć ok. 1 - 1.5 łyżki masy, a następnie położyć na niej kawałek czekolady. Przykryć kolejną warstwą masy. Powtórzyć tyle razy, na ile wystarczy ciasta :). Piec 15-20 min w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Gotowe! :) Smacznego