Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt.
olej 2 łyżki
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
cukier puder do posypki
cukier waniliowy do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z jajkami, posolić, pocukrować, wlać olej, mleko, proszek i całość zmiksować.
Krok 1 - Jabłka w cieście foto
2
Obrać jabłka, pokroić w grube plastry, wydrążyć nasiona i zanurzać w cieście za pomocą widelca.
Krok 2 - Jabłka w cieście foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Gotowe placuszki posypać cukrami i podawać na ciepło. Jeżeli jabłka nie są zbyt kwaśne to nie potrzeby posypywać cukrami.
Krok 3 - Jabłka w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 14.08.2014 21:33
pycha,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak