Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik ze śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
galaretka cytrynowa 2 opakowanie
śmietana kremówka 400 ml
śmietan fix 3 opakowanie
cukier puder 3 łyżki
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik ze śmietaną

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Biszkopt pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i odstawić do ztężnięcia. Po wystygnięciu wymieszać z prażonymi jabłkami. Masę jabłeczną wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki.

W tym czasie ubijamy kremówkę, dodajemy cukier puder ze śmietan fixem.

Wykładamy na masę jabłeczną, rozsmarowujemy. Na wierzch ścieramy mleczną czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 17.12.2013 19:38
Rewelacyjny jabłecznik:)
halina17 15.11.2013 13:47
Pierwszy raz spotykam się , żeby biszkopt piec samej mąki ziemniaczanej.
bogusia19 15.11.2013 13:43
mniam, pyszne
Monika58 15.11.2013 12:48
smaczny, lubię
2milutka 15.11.2013 12:29
pysznie wygląda:)
Barbara/zuza22_85 15.11.2013 12:23
proste i dobre
matesko 15.11.2013 12:08
lubię takie ciasta
usmiech 15.11.2013 11:25
dobry przepis
dodi 15.11.2013 11:06
bardzo apetyczne
bietka 15.11.2013 10:52
wygląda pyszniutko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak