Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłczanka-zupa jabłkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
mąka 1 łyżka
mleko 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłczanka-zupa jabłkowa

Sposób przygotowania:
Jabłka opłukać, obrać, pokroić, usunąć gniazdka nasienne i zalać 1 l wody. Rozgotować, zmiksować, doprawić cukrami i zaciągnąć mąką rozprowadzoną mlekiem i śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 15.08.2014 08:33
ciekawy pomysł, nie jadłam takiej
Sylwia26 14.08.2014 20:52
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak