Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjski ryż basmati o posmaku mango

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż basmati 200 g
mango 1 szt
kurkuma 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
woda zimna 2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjski ryż basmati o posmaku mango

Ryż gotujemy 11 minut w osolonej wrzącej wodzie. Obieramy mango ze skórki i wydobywamy sok za pomocą sokowirówki. Rozgrzewamy olej na patelni. Odcedzamy ryż i wrzucamy na patelnię. Dodajemy sok z mango i doprawiamy przyprawami. Całość smażymy na średnim ogniu przez 2-3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.08.2015 19:44
lubię taki ryż :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak