Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjska marynata do kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
sok zlimonki 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
mielone kolandra pół łyzeczki
sól
pieprz
chili
kumin pół mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjska marynata do kurczaka

Do miseczki lub do pojemnika w którym będziemy marynować mięso wsypujemy przyprawy: mielony kardamon i mieloną kurkumę, mieloną kolendrę oraz mielony kmin rzymski, szczyptę soli, pieprzu i chili. Dodajemy olej roślinny, sok z limonki i mieszamy na pastę, którą nacieramy mięso. Możemy również posmarować mięso olejem a potem posypać w/w przyprawami. Mięso odkładamy na godzinę do zamarynowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 07.10.2012 19:08
polecam
andzia123 01.10.2012 13:43
muszę zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak