Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowa sałatka z ryżem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ser żółty 20 dag
jajko 6 sztuk
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula dymka ze szczypiorkiem pęczek
majonez tradycyjny wg uznania
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowa sałatka z ryżem

Ryż gotuję w osolonym wrzątku na sypko, odecdzam, przesypuję do miseczki, zostawiam do wystudzenia. Ser ścieram na tarce, tuńczyka osączam z zalewy, jajka gotuję na twardo, obieram siekam w kostkę, tak samo cebulę dymkę razem ze szczypiorem. W szklanej salaterce układam warstwami ryż, jajka, smaruję warstwą majonezu, oprószam solą i pieprzem , dodaję rozdrobnionego tuńczyka, ser, znów smaruję majonezem posypuję osączoną kukurydzą z puszki oraz cebulą. Schładzam w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2016 17:02
chętnie bym zjadła takiej sałatki
Madzai 03.05.2016 13:15
Super :) mniam
Damiano
Damiano 03.05.2016 13:15
smaczna sałatka
Renataj 03.05.2016 12:54
Z pewnością bardzo dobra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak