Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Idealna wkładka biszkoptowa do torta

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 i 1/3 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
woda 5 łyżek
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Idealna wkładka biszkoptowa do torta

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, następnie dodajemy po jednym żółtku. Potem dodajemy wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy.

Ciasto wlewamy na okrągłą formę o średnicy 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka.) w temp 180 stopni.

Wkładka pasuje do każdego tortu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.05.2015 13:10
jaki równiutki biszkopcik :)
agnieszka214 07.05.2015 18:27
bardzo fajnie wyrosła
mirosława4 07.05.2015 18:02
jak pięknie wyrósł
fotoviderek 07.05.2015 17:05
Super biszkopt :)
Adamorek 07.05.2015 15:33
faktycznie idealny
Grazyna0211 07.05.2015 15:31
rzeczywiście biszkopt idealnie wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak