Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Humus, pasta z ciecierzycy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
tahini pasta sezamowa 2 łyżka
czosnek 3 ząbek
oliwa 4 łyżka
sok z cytryny 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Humus, pasta z ciecierzycy

Ciecierzycę odsączyć z zalewy i przepłukać pod bieżącą wodą. Miksować w blenderze razem z pastą tahini. Dodać czosnek i nie przerywając miksowania dolewać po łyżce oliwy. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Miksować, aż uzyskamy jednolicie aksamitna konsystencję pasty. Humus przełożyć do słoiczka i polać po wierzchu dodatkową porcją oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak