Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbaciany poncz z rumem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

napar z herbaty 600 ml
Cynamon cały Prymat kawałek
cukiet trzcinowy 3 łyżeczki
rum 50 ml
sok z malin 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
Goździki całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Herbaciany poncz z rumem

Napar z herbaty podgrzej w dzbanku z podgrzewaczem razem z goździkami kawałkiem kory cynamonowej oraz cukrem,wymieszać i odcedzić . Nastepnie do dzbanka wlać rum połączyć z syropem z malin i sokiem z cytryny. Goracy napar rozlać do szklaneczek i podawać. Idealny na zimowe chłodne wieczory.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 26.11.2013 12:09
doskonały na zimowe wieczory
mic 26.11.2013 10:57
ciekawi mnie ten przepis;d
6zer
6zer 26.11.2013 10:32
idealny na mroźne wieczory
dodi 26.11.2013 09:48
pycha na rozgrzanie
Konczi 26.11.2013 09:28
oj pewnie rewelacyjnie pachnie ...
Gracer 26.11.2013 09:21
musi być pyszny
Mysiunia 26.11.2013 09:20
ależ to musi mieć piękny aromat! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak