Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgerki ekstremalnych smaków
Kroki postępowania
W pierwszym kroku smażymy na patelni: cebulę, paprykę (najlepiej posiekać je w paseczki), przekrojone w poprzek kotleciki. Następnie na tej samej patelni smażymy przekrojone w poprzek bułeczki, żeby zarumieniły się od środka i nasiąkły dobrze przyprawionym olejem. Bułki od środka smarujemy masłem.
Ja najpierw kładę sałatę, potem ser, który smaruję niesamowitym sambal oelek (słonym i ostrym jednocześnie), następnie mięso (u mnie kotlet), posypujemy cebulą i papryką, ponowne ser z sambal oelek i tak zamykam hamburgerki.
W celu uzyskania kontrastowego smaku górę hamburgerków smaruję ketchupe curry... I tak mamy przed sobą pyszne hamburgerki ostro słone w środku i słodkie na zewnątrz.
PROPOZYCJA PODANIA
Ketchupem na wierzchu można przekazywać krótkie wiadomości np. "I <3 U"
Proponuję serwować z piwem.
Żaden mężczyzna nie oprze się takie skrajnej mieszance smaków :)