Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z zielonych warzyw

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek mrożony 100 g
szpinak liście 100 g
bób 100 g
fasolka szparagowa zielona 100 g
cukinia 100 g
bakłażan 80 g
czosnek 1 ząbek
oliwa do smażenia
kasza jaglana 100 g
zielona papryka 1
rukola
oliwki 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z zielonych warzyw

Zieloną paprykę przekrajamy na pół, następnie układamy ją na papierze do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. wszystkie warzywa myjemy i kroimy w słupki. Następnie przesmażamy je na oliwie, aż będą miękkie. Kasze jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do gulaszu dodajemy listki oregano, doprawiamy do smaku. Gulasz podajemy z kaszą jaglaną, na upieczonej papryce i rukolą. Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 24.02.2013 20:54
przyznam że spodobał mi się Twój pomysł na to danie :) i widziałam szaleństwo na blogu no cudnie !
Gracer 24.02.2013 20:46
zdrowo podane
Kasnaj 24.02.2013 20:32
fajnie podane
adelajda 24.02.2013 19:38
propozycja dość nie typowa ale na pewno smaczna !
Beatris 24.02.2013 19:33
Gulasz bez mięsa... Ciekawy przepis. Bardzo apetycznie wygląda na zdjęciu.
eMMe 24.02.2013 19:06
ciekawa propozycja:)
alaaa 24.02.2013 19:05
ale pyszności nam zrobiłaś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak