Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z zacierkami.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gulasz

łopatka wieprzowa 50 dag
marchew 3 sztuki
cebula 1 sztuka
sól i pieprz
koperek
śmietana 12% pół szklanki
olej do smażenia

Zacierki

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
gorąca woda pół szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z zacierkami.

1. Mięso umyć ,osuszyć,pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Zalać gorącą wodą tak aby przykryła mięso .Marchewki obrać,umyć i pokroić w słupki,cebulę obrać i pokroić w piórka, warzywa wrzucić do mięsa i dusić do miękkości .
2. Zacierki: z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagnieść dość twarde ciasto,urywać małe kawałeczki i toczyć małe około 3cm kluseczki.
3.Gdy mięso jest już miękkie wrzucamy do niego kluseczki i gotujemy kilka minut.Wlewamy śmietanę ,przyprawiamy solą i pieprzem.Posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.03.2017 21:57
Dziękuję;)
gusia1000 25.01.2015 22:19
syte jedzenie.
Babeczka35 21.01.2015 08:10
Dziękuję;)
idealme 20.01.2015 17:48
ale pyszne! ;)
Sroczka 20.01.2015 17:44
Bardzo smakowity obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak