Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 40 dag
marchew 12 dag
cebula 1 duża
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
świeżo mielony pieprz do smaku
olej do smażenia
kasza gryczana 1 szkl
woda
cukinia 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią

Kroki postępowania

1
Zaczynamy potrawę od przygotowania serduszek. Od każdego serduszka odcinamy błonki, wszelkie niepotrzebne żyłki, każde serduszko przekrawamy na pół i usuwamy skrzepy krwi. Wszystkie serduszka myjemy.
Krok 1 - Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią foto
2
Tak przygotowane serduszka umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem z zielem angielskim i liściem laurowym. Podsmażamy serduszka z każdej strony.
Krok 2 - Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią foto
3
Na patelnię wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, całość podsmażamy ok 10 min.
Krok 3 - Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią foto
4
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i cukinię, podsmażamy wszystko razem.
Krok 4 - Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią foto
5
Następnie dodajemy 1 szkl. wody, majeranek, sól i pieprz (ilość wg uznania). Patelnię przykrywamy i dusimy aż serduszka skruszeją.
Krok 5 - Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią foto
6
W tym czasie gotujemy kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie. Gotowy gulasz podajemy z kaszą gryczaną. SMACZNEGO!
Krok 6 - Gulasz z serduszek drobiowych z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.11.2013 20:50
takie smaki to lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak