Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc indyczych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 80 dag
marchew 2 szt
por 1 szt
mąka 2 łyżki
pietruszka suszona 1 łyżka
schoarma czerwona 1 łyżeczka
olej 5 łyżek
śmiatana 100 ml
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc indyczych

Serca oczyścić, pokroić w ćwiartki, oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać serca oraz pokrojonego w plastry pora, obsmażać przez 5 minut. Zalać przegotowaną wodą, aby były zakryte. Wsypać shoarmę, sól, pieprz. Dodać pokrojoną w drobną kostkę marchew. Dusić do miękkości, pod koniec dodając śmietanę i natkę pietruszki.
Podawać z kaszą i surówką np. z pora i kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 23.10.2013 09:06
To jest pomysł na mój jutrzejszy obiad :) Tylko jeszcze serca trzeba gdzieś kupić ;)
w mojej kuchni 16.09.2013 20:53
ale smaczny gulasz...
AnielskaSlodycz 18.07.2013 22:19
takiego jeszcze nie robiłam :)
marta1221 18.07.2013 21:02
chętnie skusiłabym się na taki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak