Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 300 g
pierś z kurczaka 2 szt
przyprawy
buraki czerwone 4 szt
ocet 1 łyka
kminek 1 szczypta
cukier 1 szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ryżem

Mieso myjemy, kroimy na małe kawałki smażymy na złoty kolor.
do mięsa dodajemy swoje ulubione przyprawy gdy będzie gotowe zalewamy je wodą około 2 szklanki i dodajemy ryżu ( nie ugotowanego)
pilnujemy aby ryż się nie przykelił czy przypalił mieszając co jakiś czas
gdy zacznie nam pęcznieć odłączamy piec i przykrywamy na około 10 min

Buraki
gotujemy całe bez obieramia gdy będą miekkie obieramy trzemy na grubych oczkach dodajemy cukier, sól, ocet mieszamy i podajemy z potrawką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.09.2014 11:11
Znakomity obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak