Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z drobiowych serduszek

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podroby z kurczaka 600 g serduszek
marchew mrożona 1/2 opakowania
groszek mrożony 1/2 opakowania
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
mąka pszenna 1 łyżka
woda 1 szklanka
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z drobiowych serduszek

Serca umyj, przekrój na pół i każde wyczyść. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na głębokiej patelni, przełóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż serca, aż będą lekko rumiane. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek oraz majeranek i oprósz mąką. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż 2 minuty. Wlej wodę, dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. godziny. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i groszek z marchewką. Wszystko zagotuj i duś jeszcze ok. 30 minut aż serduszka będą miękkie. Na koniec przypraw papryką i ewentualnie solą i pieprzem. Można podawać z kluskami, kaszą czy ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 18:57
Dobry obiad.
dagita 07.01.2015 17:40
Jak ktoś lubi serduszka to na pewno będzie mu to danie smakowało :)
dodi 07.01.2015 08:46
pyszności!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak