Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z czerwona fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
jajko 1 szt.
sos pomidorowy 1 kartonik
fasola 1 puszczka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z czerwona fasola

Mięso wymieszaj z jajkiem, posiekaną drobno 1 cebulką i przypraw solą, pieprze, curry oraz chili. Uformuj klopsiki i usmaż. pieczarki i drugą cebule posiekaj drobno i podsmaż dodaj paprykę pokrojoną w paseczki. Dodaj klopsiki, fasolę i przecier pomidorowy (jeśli będzie za gęste to dodaj trochę bulionu lub czerwonego wina). Zagotuj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.07.2013 15:30
Bardzo dawno go nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak