Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z truskawkami

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Nieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym.

Składniki:

Składniki:

wołowina 500 gramów
cebula 2 sztuki
olej 3 łyżki
ząbki czosnku 6 sztuk
mąka 1 łyżka
marchewki 2 sztuki
ketchup 150 mililitrów
dżem truskawkowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 4 sztuki

Porada

W przepisie użyliśmy produktów homemade: ketchup z cukinii i dżem truskawkowy z zielonym pieprzem.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z truskawkami

Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez 2 godziny z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Po tym czasie dodajemy przyprawy, ketchup, pokrojoną w kostkę marchew i dżem.
Dusimy pod przykryciem do miękkości marchewki.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak