Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kurkami i kalafiorem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 600 g
blanszowanych kurek 200 g
posiekanego koperku 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 2
cukru 2 szczypty
do smaku
kucharek w płynie
sól
pieprz czarny
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ok. 600 ml wody
śmietany 18% 1/4 szk
mąki ( do zagęszczenia sosu ) 1 łyżka
kalafior 200 różyczki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kurkami i kalafiorem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć do zrumienienia,
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z kurkami i kalafiorem foto
2
w międzyczasie dodać cukier i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodać kurki.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z kurkami i kalafiorem foto
3
Podlać wszystko wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości mięsa. Na koniec dorzucić różyczki kalafiora, koperek,
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z kurkami i kalafiorem foto
4
dusić kilka minut i zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z kurkami i kalafiorem foto
5
Gulasz zagotować i podawać z ziemniakami lub kaszą.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy z kurkami i kalafiorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.01.2014 12:23
Uwielbiam z kurkami.
Monia 26.01.2014 11:53
Fajny pomysł, nigdy nie robiłam... :)
Adamorek 26.01.2014 10:52
ciekawa wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak