Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe kotlety z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
ryż 1 woreczek
cebula biała 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe kotlety z ryżem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Grzyby namoczyć dzień wcześniej i ugotować w tej samej wodzie.
Krok 1 - Grzybowe kotlety z ryżem foto
2
Następnie w wywarze grzybowym ugotować ryż a grzyby drobno posiekać.
Krok 2 - Grzybowe kotlety z ryżem foto
3
Cebulę pokroić, przysmażyć na tłuszczu i połączyć z ugotowanym ryżem i grzybami.
Krok 3 - Grzybowe kotlety z ryżem foto
4
Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawić do smaku.
Krok 4 - Grzybowe kotlety z ryżem foto
5
Dokładnie wymieszać , formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju.
Krok 5 - Grzybowe kotlety z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.09.2014 09:24
z pewnością smaczne
ben-ka 30.09.2014 09:11
Takich jeszcze nie robiłam....
Anna169Hosz 30.09.2014 08:39
Bardzo smakowicie wyglądają.
Gracer 29.09.2014 21:30
bardzo fajny przepis
wwwiolka 29.09.2014 21:23
Super przepis.
gosia1988 29.09.2014 20:16
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak