Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe czubki

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na grzybowe czubki. Zdjęcie może nie najlepsze, ale potrawa iście królewska! Tylko jesienią, tylko te kilka razy w roku. Czekamy na nią jak prawdziwe... czubki ;)

Składniki:

grzybowe czubki

kania 6 sztuk
mięso mielone drobiowe 0.5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
cebula 1 szt.
natka pietruszki 1 duża łyż.
ząbki czosnku 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
sól 3 szczypty
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe czubki

Do potrawy potrzebne są czubajki kanie jeszcze nie do końca rozwinięte. Używamy same kapelusze, trzon wykręcamy. Zalewamy wrzątkiem i trzymamy w nim 30 sekund. Potem wyjmujemy, osuszamy na papierze. Mięso mielone przygotowujemy jak do kotletów - mieszamy z jajkiem, posiekaną drobno cebulką i pietruszką, wyciśniętym ząbkiem czosnku, solimy i pieprzymy do smaku. Takim farszem nadziewamy nierozwinięte kanie. Zanurzamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy powoli z każdej strony. Podajemy np. z ziemniaczkami. Wspaniałe, doskonałe danie, typowo jesienne i niepowtarzalne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak