Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka leśnych grzybów 60 dag
włoszczyzna 80 dag
drobny makaron 6 łyżek
bulion warzywny 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarenka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszku 1/2 pęczka
śmietana 30% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowa z makaronem

Warzywa oczyść i pokrój w kostkę. W garnku zagotuj bulion. Dodaj warzywa, listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotuj razem 15 - 20 minut, aż warzywa zmiękną. grzyby dokładnie oczyść. Pokrój je w paski. Na patelni podduś na nim grzyby. Do gotującej się zupy wsyp makaron i zamieszaj. Kiedy bulion zawrze, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez ok. 10 minut. Dodaj podduszone grzyby i gotuj razem do miękkości. Zapraw śmietaną i dopraw do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłucz i grubo posiekaj, dodaj ją do gotowej zupy i dokładnie wymieszaj. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak