Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzebyki z truskawkową konfiturą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
konfitura 200 ml z truskawek
migdały 1 łyżka - mielone
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzebyki z truskawkową konfiturą

Ciasto francuskie rozwijamy, przekrawamy na pół wzdłuż tworząc dwa podłużne paski. Przez środek pasków nakładamy domową konfiturę z truskawek i posypujemy mielonymi migdałami. Składamy Paski na pół zlepiając końce. Następnie nacinamy ciasto przez całą długość na około 1/3 głębokości ciasteczek. Kroimy paski na mniejsze ciasteczka tworząc grzebienie. Na macie do pieczenia układamy francuskie grzebyki - smarujemy białkiem. Grzebyki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15-17 minut do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.03.2015 10:11
ciekawie wyglądataki grzebyczek, na pewno jest pyszny
pestka 01.03.2015 12:43
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak