Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grysikowa Stefanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa Grysikowa

kasza manna 1.5 szklanki
mleko 1 litr
cukier 1/2 - 2/3 szklanki
margaryna 200 g

Dodatkowo

herbatniki 48 sztuk (3op)
cukier puder wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Grysikowa Stefanka

Kroki postępowania

1
Dno dużej formy wykładam połową herbatników
Krok 1 - Grysikowa Stefanka foto
2
W garnku rozpuszczam margarynę z cukrem, dodaję mleko - całość zagotowuję. Do gotującego mleka powoli wsypuję kaszę manną podgrzewam na małym ogniu - stale mieszając - ok.3 min
Krok 2 - Grysikowa Stefanka foto
3
Herbatniki zalewam gorącą masą. Na wierzch wykładam pozostałe herbatniki. Całość przykrywam folią alu. i równomiernie obciążam w celu połączenia się masy z ciastkami. Odstawiam do ostygnięcia. Wierzch ciasta oprószam cukrem pudrem.
Krok 3 - Grysikowa Stefanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 16.03.2015 12:58
Dobra , dawno już nie robiłam .
ilka01 16.03.2015 12:33
pychota :)
Wacław 16.03.2015 10:44
smaczny deserek
Michał2 16.03.2015 09:43
smaczna Stefanka
Ewelina1991 16.03.2015 08:27
fajne bez pieczenia ciacho ;)
Zdzisław 16.03.2015 01:10
takie słodkości bardzo lubię zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak