Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki zatopione w cieście francuskim.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
cukier kandyzowany kruszony 3 łyżki
gruszki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki zatopione w cieście francuskim.

Pokroić ciasto francuskie radełkiem na prostokąty.

Każdy kawałek ciasta francuskiego posmarować roztrzepanym jajkiem
Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki i położyć na prostokąty ciasta.

Posypać grubym, kruszonym cukrem kandyzowanym.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.

Upiec na złoty kolor.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.12.2015 23:51
apetycznie wygladają
Malinka 06.12.2015 17:26
Chętnie zjadłabym takie słodkości :)
Krzysztof15 06.12.2015 16:45
palce lizac
Benita 06.12.2015 15:45
znakomity deser
ilka01 06.12.2015 12:54
pyszności :)
Aleksandra/Olcia 06.12.2015 12:50
pycha deser
adelajda 06.12.2015 12:43
Dobre ciacha :)
Motorek 06.12.2015 12:40
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak