Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w karmelku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cukier 15 dkg
woda 1/2 l
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w karmelku

gruszki obieram, przepoławiam i wydrążam środki. Cukier grzeje na patelni do zbrązowienia i zalewam wrzącą wodą. Gruszki gotuję do miękkości w wodzie z karmelem. Wyjmuję i układm na talerzu. Mieszam mąkę kukurydzianą z mlekiem, dodaję do pozostałego wrzącego płynu, ponownie zagotowuję. Gorącym syropem zalewam śmietanę, mieszam i przygotowanym sosem polewam gruszki na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.08.2012 14:58
pewnie pycha
K&J 20.08.2012 19:34
pycha!
K&J 20.08.2012 19:34
pycha!
sznycel 20.08.2012 19:24
na solidnej patelni karmel nie przywiera do powierzchni naczynia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak