Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka z serem otulona szynką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
ser pleśniowy 4 dkg
szynka
Pieprz czarny mielony Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka z serem otulona szynką

Kroki postępowania

1
Gruszki umyć, przekroić, zostawiając ogonek .
Usunąć ostrożnie gniazda nasienne, wydrążyć ostrożnie .
Krok 1 - Gruszka z serem otulona szynką  foto
2
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
Krok 2 - Gruszka z serem otulona szynką  foto
3
Napełnić serem wnętrze gruszki, zawinąć każdą w dwa plasterkami szynki, spiąć wykałaczkami od spodu.
Krok 3 - Gruszka z serem otulona szynką  foto
4
Wysmarować masłem naczynie do zapiekania, ułożyć gruszki, oprószyć pieprzem.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 10 - 15 minut.
SMACZNEGO!!!
Krok 4 - Gruszka z serem otulona szynką  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 16.09.2015 11:47
Jakie pyszności serwujesz.
Stenka 15.09.2015 22:17
fajny przepis
Bernadeta1 15.09.2015 21:02
ciekawy i smaczny pomysł na przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak