Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka po słowińsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki w zalewie 4 szt
ryż 100 g
rodzynki 3 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
skórka z cytryny
skórka z pomarańczy
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka po słowińsku

Ryż ugotować na sypko, dodać rodzynki, cukier puder, skórkę z cytryny i pomarańczy oraz cynamon. Całość wymieszać. Gruszki odsączyć z zalewy i pokroić na grubsze plasterki.
Na talerzu ułożyć gruszki, a obok ryż. Na ryżu ułożyć bitą śmietanę, którą polać sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.02.2017 09:15
super deserek
Renata9 06.02.2017 21:43
Bardzo smaczny deserek
benka 06.02.2017 17:26
Pyszotka :)))
Agnieszka-87-25 06.02.2017 16:45
pyszny deser
Janina 06.02.2017 16:18
Fajny deser;))
endzi
endzi 06.02.2017 14:44
wyglada smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak