Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszkowa zupa kremowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 5 szklanki
zielony groszek 40 dag
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietanka 1/2 szklanki
mleko 2/3 szklanki
sól do smaku
cukier
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Groszkowa zupa kremowa

Wykonanie:
W małej ilości wody ugotować groszek z dodatkiem masła, następnie zmiksować. Przetartą masę rozprowadzić wywarem warzywnym i zagotować. Doprawić zawiesina mąki z mlekiem, przyprawić do smaku i znowu zagotować. Przed podaniem dodać do zupy żółtka rozmieszane ze śmietanką i posiekanym koperkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 06.06.2014 22:59
Trzeba dodawać masło skoro jest śmietana i mleko ?
gibli 06.06.2014 21:06
fajny kremik)
Zdzisław 06.06.2014 18:32
dla mnie smaczne danie na talerzu podano
Kuchenka 06.06.2014 12:27
podoba mi się :)
pestka 06.06.2014 12:01
bardzo smaczna zupa
berys18 06.06.2014 11:05
bardzo apetyczna
Wacław 06.06.2014 10:17
bardzo apetyczna zupa ,ładnie podana
marcia7 05.06.2014 19:09
super kremik
IwonaDD 05.06.2014 18:45
mega apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak