Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek cukrowy z wody

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
masło 50 g
kwiaty jadalne do dekoracji
groszek cukrowy 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek cukrowy z wody

Młody groszek cukrowy z powodzeniem może zastąpić fasolkę szparagową.
Ugotować 1,5 litra wody. Dodać sól i cukier a następnie wrzucić strączki groszku. Jeśli są młode nie maja włókien. Gotować krótko wystarczy - 3 minuty. Stopić masło, można samo, mozna zrumienić z bułka tartą. Polać groszek masłem i posypać jadalnymi kwiatami - u mnie hyzop, sałata, rukola.
Podawać jako dodatek do drugiego dania, np. z ziemniaczkiem i kotletami mielonymi. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.08.2013 14:47
napewno pycha
Anna169Hosz 02.08.2013 14:25
Dziękuję:)
wiola333 02.08.2013 13:33
ciekawa propozycja, daję smacznie
Magula 02.08.2013 12:14
fajny obiadek na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak