Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka Wigilijna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4 szt.
woda 3 litry
ziemniaki 1 kg
groch 25 dag/łuskany
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka Wigilijna

Wykonanie:
Groch zalać 3 litrami zimnej wody i odstawić na 2-3 godziny. Następnie gotować w tej samej wodzie z pieprzem, solą i majerankiem do smaku. Gdy groch będzie w miarę miękki, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, masło, doprawić w razie potrzeby i ugotować do miękkości. Śledzie pokroić na kawałki, dodać do zupy, nie gotować. Po 10 minutach rozlać zupę na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.10.2015 19:21
Takiej zupy jeszcze nie jadłam , pierwszy raz spotkałam się z takim przepisem.
Pani Domu 29.10.2015 14:25
z chęcią bym spróbowała, nie jadłam takiej
Franciszek 29.10.2015 12:03
ciekawe połączenie
joannaa24 29.10.2015 11:18
Jeszcze nie jadłam nigdy takiego połączenia grochu i śledzi
RenataZ-et 29.10.2015 11:18
ciekawa propozycja
Aleksandra/Olcia 29.10.2015 10:13
ooo nie słyszałam o takiej zupie na Wigilię
Anna169Hosz 29.10.2015 10:02
Takiej zupy nie jadałam... no to wiem co ugotuje jutro:) Muszę sprawdzić jak smakuje:)
pestka 29.10.2015 09:27
ciekawy przepis
gosia56 29.10.2015 09:24
takiej zupy jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak