Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochowa z makaronem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 30 dag
kiełbasa cienka 20 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cząber 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
makaron świderki 400 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
groch 30 suchy
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
królik 30 kość

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa z makaronem

Groch zalać zimną wodą i odstawiamy na całą noc. Odcedzamy zalewamy świeżą wodą wkładamy kostkę z królika i gotujemy do miękkości,razem z zielem i liściem laurowym.
Miękki groch przetrzeć przez sito dołożyć obrane i pokrojone warzywa kiełbasę i gotować na małym ogniu aż będą miękkie .

Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć razem z pokrojoną cebulą ,oprószyć mąką wymieszać ,
rozprowadzić małą ilością zimnej i wlać do zupy.Doprawić solą i pieprzem wsypać przyprawy i wyciśnięty ząbek czosnku a na koniec zasmażkę z boczku i mąki. Pogotować chwilę i odstawić . Ugotować makaron i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 24.03.2013 16:35
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak