Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany morszczuk z suszoną lawendą, nagietkiem i młotkowanymi przyprawami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 600 g
suszone kwiaty 0 do smaku. lawenda
suszone kwiaty 0 do sm/ nagietka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
sól 0 do smaku
chili 3 szczypty płatki suszone
natka pietruszki 1 łyżeczka
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany morszczuk z suszoną lawendą, nagietkiem i młotkowanymi przyprawami

Filety, nasalamy i odstawiamy .
Gorczycę, kolendrę i pieprz wkładam do możdzierza i lekko rozgniatam, ma być widać grubsze kawałki, dodaję chilli, suszoną natkę, olej i mieszam , w takiej marynacie moczę ryby, zostawiam na 3h , po czym osypuję suszonymi kwiatami i grillujemy po 3 min z każdej strony.
Podaję z lekką sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak