Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane skrzydełka nadziewane pieczarkami w ziołach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata i mięso

skrzydełka kurczaka 1 kg
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka/suszona
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki/ mielona
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 100 ml

Pieczarki ;

pieczarki 5 szt
cebula biała 1 szt
sól 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane skrzydełka nadziewane pieczarkami w ziołach

Skrzydełka myjemy, odcinamy lotki ( ja zostawiam do rosołu ) zostawiamy taką literkę V .
Marynata : z podanych przypraw i oleju robimy marynatę , dobrze ją zostawić na chwilę by wszystko się połączyło .

Pieczarki :
Pieczarki kroimy na małe kawałki, wkładamy do garnka z masłem i pokrojoną cebulą ,dusimy do odparowania soków , studzimy.

Skrzydełka nacinamy tak w połowie tylko skórę i wkładamy do środka pieczarki, niczym nie spinamy, bo to nie wypadnie, można palcami powciskać głębiej i dalej pod skórę , nawet na całej powierzchni skrzydełek.

Tak przygotowane umieszczamy w marynacie i zostawiamy na co najmniej kilka godzin.Najlepiej cały dzień czyli ok12h .

Następnie grillujemy ok 45 min obracając z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 29.07.2014 10:32
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak