Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane gruszki otulone boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2
wędzony boczek 8 plastrów
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane gruszki otulone boczkiem

Rozgrzewamy patelnię grillową. Obie gruszki przekrajamy na cztery części, uzyskamy osiem kawałków. Wykrajamy gniazda nasienne. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Każdą z ćwiartek owijamy plasterkiem boczku. Układamy na rozgrzanej patelni i grillujemy po 3 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 10.09.2012 09:07
ciekawe połączenie gruszek z boczkiem
gottrina 10.09.2012 09:07
ciekawe połączenie gruszek z boczkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak