Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana sałata

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boćwina 1 garść
ser feta 1 szt
cebula 1 szt
bakłażan 1 szt
pomidorki cherry 1/2 opakowania
polewa gastronomiczna glass
cukinia 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana sałata

Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Bakłażana myjemy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy. Po ok 10 min myjemy plastry bakłażana. Cukinie i bakłażana grillujemy. Na talerze rozkładamy umyte liście boćwiny dodajemy pokrojone pomidorki cherry. Dodajemy zgrillowane warzywa. Cebule kroimy w piórka dodajemy do sałatki. Wszystko posypujemy pokruszoną feta. Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i kropimy oliwa z oliwek. Wykańczamy polewą gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 26.06.2013 13:28
ładnie sie prezentuje
biatriss 26.06.2013 13:18
OOO!! coś innego w koncu niż mieso na grilla;)
Agnieszka-87-25 26.06.2013 13:02
super sałatka
Monika-twin 26.06.2013 12:56
ale fajny pomysł
Adamorek 26.06.2013 12:52
dobra do mies z grilla
Megg 26.06.2013 12:37
wspaniała sałatka
Pusia 26.06.2013 12:36
wygląda bajecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak